Carina Johnsen

Hair Care - Gro langt hår

  • Skrevet: 22.05.2014 - Klokken: 16:00

TRIMMING

Det første jeg vil si - IKKE klipp det! Det er så mange myter om at håret vokser fortere når man klipper det med jevne mellomrom. Men det du egentlig gjør er å klippe bort mer en du klarer å gro hår. Så over tid blir håret ditt i samme lengde eller bare kortere. Hårstrå har levetid på 7 år sånn cirka, driver du å klipper det blir det ikke lengre og det vil falle ut av hårsekken når 7 år har gått. Da har du like vel ikke kommet noen steder. Når du klipper håret lager du en rift i enden av strået, som har stor sjanse for å bli splittet. Det gjør at på tuppen av hårstrået splitter seg og ser usunt ut. Når håret ditt har mye splitter føler du for å klippe det igjen. 

HÅRVASK

Når du vil ha langt hår som ser friskt ut, anbefaler jeg deg å ikke sjamponere håret mer en 2 ganger i uka. Klarer du å holde deg til 1 gang er det også bra. Når du vasker håret ditt fjerner du talg (egenprodusert olje) fra håret som er en naturlig beskyttelse for hår og hodebunn. Ved hyppig vasking av hår får du tørr hodebunn og tørt hår. Håret er også mer utsatt for skade, dette har veldig mye å si !
Husk hver gang du vasker håret åpner skjellaget seg og håret vil føles tørt og sprøtt. Tilføy fuktighet! Balsam og hårkurer legger seg som et myktgjørende lag på hårstrået og lukker skjellaget. Håret ditt vil føles mykt og glatt. 

Jeg personlig bruker hårolje. Jeg synes at håret blir mykere og mer glans i. Husk at ingen ting av produkter trenger inn i hårstrået. Det er mange som promoterer at vitaminer og diverse trenger inn i håret, men det gjør det ikke. Håret er bygget opp av døde celler og vokser fra hodebunnen, ikke fra hårspissen. Så utrolig mange produkter lover gull og grønne skoger, men hold deg unna de som lover at ting trenger inn i hårstrået. Søk etter de som har minst random unødvendige ingredienser og lover fukt. Det er det eneste håret ditt trenger! 

FARGING

Hårfarve dreper håret ditt, ja håret er jo dødt i fra før, men det er så mange kjemikalier som bryter ned og tørker ut håret ditt. Det er fint og vakkert, men jeg anbefaler at man tar turen til frisøren for å få farget håret. Du kan spørre om de har milde former for hårfarge for å skåne håret ditt så godt som mulig.  Skal du farge det selv har jeg noen tips: Ikke vask håret ditt før du farger det. Gå minst en uke uten at du har noen form for produkter i det. Da vil hodebunnen din bygge opp et lag med talg som vil beskytte hodebunnen og noe av håret. Det er ikke bombesikkert at håret ditt kommer skadefritt fra fargingen, men det kan hjelpe litt. Ha hårolje i fargeblandingen. Det vil milde ut kjemikaliene og noen vil merke at fargen får en dypere og finere farge. Bleking er verstingen. Den friterer håret ditt, så husk, skal du ha håret ditt lysere, strip det, over mange ganger. La håret og hodebunnen få hvile, helst ett par uker. Har du i all blekingen i håret blir noen steder flekkete, lysere en andre steder. Du skader hodebunnen din maksimalt og du kan risikere at håret ditt faller av. Ja, du leste riktig. Noen ganger har håret sine grenser. Når du skal vaske ut fargen, sørg for at du får vasket ut ALT. Bruk en god og fuktig hårkur etter fargingen. Den medfølgende balsamen synes ikke jeg er god nok, og bruker gjerne 250 kr på en god hårkur. Det lønner seg over tid.

HÅRBØRSTING & STYLING

Sørg for at du skaffer deg en skikkelig hårbørste! Det er så mange børster som sliter ut og river ut hårstrå. En naturbørste er fint å ha, men den kan lage håret ditt litt frizzy, altså statisk. Men det er ikke det værste. Jeg vil også anbefale en tangle teezer. Den river ut minimalt med hårstrå. Begynn fra bunnen av håret når du børster og jobb deg oppover. Da lager du ikke flokene større og mer uregjerlig. Ikke børst håret ditt når det er vått. Håret ditt blir elastisk når det er vått og har mye større sjanse for å ryke. Vent minst til at håret ditt er 50% tørt. Hårolje minsker tørketiden med 50% om du har dårlig tid. Ønsker du å ha langt hår anbefaler jeg deg å gå minst mulig med hårstrikk og stylingprodukter som hårspray. Hårstrikket river ut hår og sliter på det over tid. Håret får også feil vekstretning. Hårspray tørker ut håret ditt, så det vil jeg unngå. Jeg vil anbefale på det varmeste "hehe, varmeste" at du unngår rettetang, hårføner og krølltang. Det sier seg selv, det skader håret veldig mye. Skal du bruke varme i håret ditt, husk å bruk varmebeskyttende. Klarer du å la håret ditt lufttørke, er det kjempe bra for håret ditt. 

HURTIG TIPS & FAKTA

- Ikke sov med håret vått.
- Sov med flette i håret.
- Bruk hårstrikk som er skånsomme mot håret, f.eks Blax.
- Ikke gå ut med håret vått når det er minusgrader ute.
- Bruk en silkehodepute når du sover om du er veldig nøye på slitasje på håret.
- Vær tålmodig! Håret vokser mellom 0,25 og 0,4 mm per dag.
    - Når vi regner på det blir det 1 cm i måneden og 12 cm i året.
- Ikke gnikk håret med håndkle når det er vått, det sliter.
- Det er helt normalt å miste rundt 100 hårstrå om dagen.
- Maksimal hårlengde er 70 til 90 cm. 
- Du mister mye hår etter en fødsel. 

Håret mitt etter hårveksten. Startet med skulderkort hår for 3 år siden. 

Skrevet av meg, jeg er ikke frisør, men har personlig erfaring med mitt eget hår. 

#haircare #langthår #hårtips #hårfakta #hvordangrolangthår #sunthår 

 

Astrid 22.05.2014 kl.16:03

så fine tips!:)

Oda Therese Tepstad 22.05.2014 kl.16:04

tusen takk for tipsene, jeg har kjempelyst på lengre hår så dette var gøy å lese!

Carina Johnsen 22.05.2014 kl.16:43

Oda Therese Tepstad: Det er flott å høre! Lykke til! :)

Carina Johnsen 22.05.2014 kl.16:44

Astrid: Tusen takk for det! :)

Anine 22.05.2015 kl.17:49

Masse nyttige tips! Selvom jeg bruker veldig mange av de fra før. Kan du ikke skrive litt om produktene du bruker? :)

Carina Johnsen 09.11.2015 kl.22:29

Anine: Det skal jeg gjøre! :) takk for innspill!
Skriv en ny kommentar

Blogg.no reklame

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits