Carina Johnsen

Ofte stilte spørsmål om kunstnegler

  • Skrevet: 09.11.2015 - Klokken: 19:57

1. Hva er forskjell på gele og akryl?
- Største forskjellen er at gele må herde i uv eller led lampe og akryl herder av varme og luft. Teknikken for å legge gele og akryl er derfor forskjellige.  Det første du vil merke om det er gele eller akryl er lukten. Akryl har en kjemisk dunst, og gele er nærmest luktfritt.

2. Hvem holder seg lengst av gele og akryl?
- De holder like lenge. Noen opplever at akryl har bedre holdbarhet, siden det er et "hardere" produkt. Holdbarheten kommer mest an på hvordan produktet er lagt, og herdet riktig.

3. Hvor lang tid tar det å legge negler?
- Jeg har jobbet med negler i litt over et år. Det tar bort i mot 1,5-3 timer, avhengig av hva som skal utføres.

4. Hva er Gelish?
- Gelish er en gelelakk som sitter i 3 uker uten å flake av eller miste sin glans. Den kan brukes på den naturlige neglen like godt som på akryl eller gelenegler.

5. Hva er forskjellen mellom Gelish og Shellac?
- Gelish og Shellac er en merkevare. Begge er gelelakk, som er en hybrid av gele og neglelakk. Det er kun to forskjellige merker. Den største forskjellen er at Gelish varer rundt 21 dager og Shellac 14 dager. Jeg primært bruker bare Gelish. Jeg har noe IBD gelelakk også.

6. Hvordan fjerner man negler?
- Gelish fjernes ved å file av sealeren og pakke inn i folie med en mild form for aceton eller ren aceton (fra apoteket). Det tar ca 15 min.
- Akrylnegler fjernes ved å file neglene tynne og pakke inn i folie med en mild form for aceton eller ren aceton (fra apoteket). Det tar ca. 45-60 min.
- Gelenegler files helt bort. Det vil ikke hjelpe å pakke disse inn i aceton.

7. Skader kunstnegler den naturlige neglen?
- Hvis neglene blir rivd, bitt, klippet av er det stor risiko for at dine negler blir tynne og såre. Det er veldig viktig å få fjernet negler hos en profesjonell slik at dine negler ivaretas. Selve kunstmaterialet skader ikke neglen på noen som helst måte. Akrylatene som finnes i akryl og gele er bygt opp av det samme som proteser som blir brukt inni kroppen.

Det finnes et produkt på "markedet" som heter MMA (methylmethacrylate) som er det farlige stoffet i akryl og gele. Dette er forbudt i America, og burde også vært det i hele verden. Dette er typisk å finne i billige produkter som kjøpes på f.eks ebay.

Jeg bruker dyre produkter kjøpt inn fra seriøse leverandører. Mine produkter inneholder EMA, (ethylmethacrylate). Dette er det riktige og trygge bindemiddelet i akrylen jeg bruker.

Her er bildet av en kunde med friske naturlige negler midt i en prosess fra å fjerne gelish og få på ny :)

 

 

 

 

 Skriv en ny kommentar

Blogg.no reklame

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits