Carina Johnsen

Har du opplevd at neglene dine har hvite flekker av og til?

  • Skrevet: 09.11.2015 - Klokken: 19:59

En myte sier at det oppstår ved kalsiummangel eller du har drukket for lite melk. Dette stemmer IKKE.

Hvite flekker på neglen er gamle slag mot matrix (der neglen produseres) som ligger rett ovenfor neglebåndet. Du kan få det ved å slå neglene mot noe eller fått et slag oppå fingeren. Det slaget forstyrrer den normale veksten og neglen får ett opphold i produksjon av ny negl. Det blir som en et mikroskopisk luftlomme som lager den hvite fargen. Det er helt ufarlig, og det vil gro ut sammen med neglen.

På dette bildet ser det ut som om denne personen har fått seg et slag over alle fingrene for ca. 2-3 måneder siden.

Neglen bruker ca 6 måneder å vokse helt ut fra neglebåndet til tuppen. Noen kan oppleve at det går raskere.


 

 

 

 

 

 

 


 

Stine Varhol 09.11.2015 kl.22:01

Dette viste jeg ikke, da lærte jeg noe nytt i dag også! Jeg har det på 4 av 10 negler for øyeblikket, de er ikke så store som på bildet, men før hadde jeg sånn som på bildet. Mamma sa at det var fordi jeg manglet vitaminer eller noe, siden jeg hadde det hele tiden før.

Carina Johnsen 09.11.2015 kl.22:28

Stine Varhol: Når jeg var mindre ble jeg fortalt det skyldes at jeg drakk for lite melk. Men er kjekt å vite hva det egentlig er, så man ikke går rundt å prøver på noe uten resultater :)

07.09.2016 kl.15:58

Har ujevn og klumpete negler på begge tomlene mine bare, er på en måte masse bølger hvor neglene har groper og topper.. Når jeg lakker neglene mine samler all neglelakken seg i gropene, veldig irriterende. Vet du hva dette kan komme av? Har alltid hatt slike negler på tomlene

Carina Johnsen 07.09.2016 kl.20:24

Anonym: det kan være flere årsaker. Som for eksempel en periode du har vært deprimert eller mye stress som gjør at neglene ikke får vokst riktig. Eller det kan være at du har skadet tomlene dine.

Det kan være mye forskjellig og ikke lett å plassere diagnose på det. Men ikke prøv å file de jevne. Anbefaler gele eller akryl som kan jevne de ut ??

Sara AJ 07.09.2016 kl.17:09

Da lærte jeg visst noe i dag også!

Det er bra du skriver det, synes jeg - blir jo dumt om man skal gå rundt og være redd for å mangle noe, og prøve å rette det opp uten hell og slikt, når det ikke er det som er greia en gang :)

Karina 08.09.2016 kl.09:31

Har opplevd at noen ikke tror på det når jeg forteller det, så flott at du deler :)
Skriv en ny kommentar

Blogg.no reklame

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits